Restauració de l’antic abocador de Puig de Llorí

El projecte de restauració de les parcel·les que ocupava l’antic abocador de Puig de Llorí-Terra Mala va ser aprovat inicialment per decret d’alcaldia el passat 5 de setembre i avui ha sortit a exposició pública, per tal que el podeu consultar (podeu fer-ho aquí) i presentar-hi al·legacions.

Totes les actuacions que preveu el projecte es faran a la parcel·la on es va construir la torre de nidificació (parcel·la 21 del polígon 9) i a la finca que hi ha al costat (parcel·la 22 del mateix polígon), on encara són visibles les restes de l’antic abocador.

El projecte de restauració persegueix els següents objectius: millorar l’hàbitat del xoriguer petit, crear una zona humida per facilitar l’alimentació d’aquestes aus, transformar en prats les zones que avui són ermes, evitar nous abocaments de residus, delimitar l’espai amb una tanca arbustiva i col·locar punts elevats pels ocells.

Les actuacions tenen un pressupost de 25.947€ (amb iva inclòs) i l’Ajuntament les vol executar un cop feta l’aprovació definitiva, sempre i quan rebi les subvencions adequades.

La relació entre l’Ajuntament i l’entitat sense ànim de lucre Paisatges Vius va començar el 22 de maig de 2017, quan les dues parts van signar un conveni en virtut del qual l’Ajuntament va cedir a aquesta entitat, gratuïtament durant 20 anys, la parcel·la 21 del polígon 9, que és de titularitat municipal.

L’objectiu d’aquest acord era recuperar una parcel·la degradada a la part baixa del terme, molt a prop dels límits del parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà, per tal de facilitar la cria i la reproducció del xoriguer petit.

A partir d’aquesta entesa, Paisatges Vius va construir la torre de reproducció, que ja està en funcionament.

El passat estiu, Paisatges Vius va comprar la parcel·la 22 del mateix polígon, annexa a la primera, i el 29 d’agost, mitjançant la signatura d’un segon conveni, la va cedir a l’Ajuntament per un període de 5 anys per poder fer el projecte de restauració.

Entre el 21 d’agost i el 3 d’octubre va estar exposat al públic el projecte de gestió de residus que complementa el projecte de restauració, no es van presentar al·legacions i properament quedarà aprovat de manera definitiva.

Les previsions amb les quals treballa l’Ajuntament, sempre i quan s’aconsegueixi el finançament adequat, és que la restauració total de les dues parcel·les hauria d’estar acabada a final del 2020.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Pingback: A licitació la creació de dos punts verds al mas Isach – Ajuntament de Palau-saverdera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *