Inauguració de l’espai Isidre Macau

Mostra de mol·luscs

El diumenge 15 de juliol s’inaugurarà, a la primera planta de l’Ajuntament de Palau-saverdera, l’espai Isidre Macau, una sala on es poden visitar les diferents col·leccions d’aquest il·lustre mestre i naturalista palauenc (1882-1946).

El mes de maig de 1985, les filles d’Isidre Macau van fer una donació de les col·leccions de mol·luscs, minerals, fòssils i peces d’arqueologia del seu pare al Museu Arqueològic de Sant Pere de Galligants de la Diputació de Girona.

Tot aquest material va estar exposat a la sala Isidre Macau del Museu Arqueològic fins l’any 2011, quan després d’una redistribució dels espais, va quedar guardat al magatzem i va deixar de ser visitable.

Ara, l’Ajuntament de Palau-saverdera, amb la col·laboració de la família, de la Diputació de Girona, del departament de Cultura de la Generalitat i del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona, ha volgut acostar aquest llegat al poble on va néixer Macau.

A la mostra hi podeu trobar dibuixos d’alguns dels dòlmens de la serra de Verdera, que ell mateix va fer després de localitzar-los, així com destrals i pedres polides de l’època prehistòrica, que Macau va trobar a Palau-saverdera i a moltes altres localitats.

L’habilitació de l’espai Isidre Macau ha tingut un cost de 8.210,09€, dels quals la Diputació de Girona n’ha aportat 2.000, mentre que la resta s’ha finançat amb recursos propis. La sala es podrà visitar en horari d’obertura de les oficines municipals i l’Ajuntament confia que serà un lloc d’interès per a les escoles i els centres d’educació més propers al municipi.

A les 12h del proper diumenge 15 de juliol les autoritats faran la inauguració oficial de l’espai. A les 12.30h, hi haurà portes obertes pel públic general i, a continuació, se servirà un petit refrigeri entre els assistents.  

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Bon dia.
    Gràcies per la rasposta.Jo estava interessat per unes tauletes escrites en lletra conifera.
    Volia saber si ja estaven descifrades, o en cas negatiu tinir fotografies per intentar desifrar-les.
    Qualsevol dia vindré per veure la col·lecció de tot el que hi ha, perquè serà per mi un plaer.
    Les peces que jo demano, crec que estan retirades d’esposició en el museu abans del 2011.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *