Aprovada la liquidació del pressupost de 2023

Durant la sessió de Ple del passat 21 de març, l’equip de govern va donar compte de la liquidació del pressupost de 2023, que havia estat aprovada prèviament mitjançant decret d’alcaldia de 29 de febrer.

A partir de l’informe d’intervenció inclòs a l’expedient s’obtenen tres indicadors que  són útils per avaluar la gestió econòmica de l’Ajuntament: el romanent líquid de tresoreria per a despeses generals, l’endeutament i la ràtio d’endeutament.

El romanent líquid de tresoreria per a despeses generals dona una idea del que seria el dèficit o superàvit, l’endeutament és l’import del deute viu a final de l’exercici i la ràtio d’endeutament és quocient entre el deute i els ingressos ordinaris.

A la taula següent veieu l’evolució del romanent líquid de tresoreria per a despeses generals (si és positiu, vol dir que hi ha superàvit; i si és negatiu, vol dir que hi ha dèficit) i de l’evolució de l’endeutament i de la ràtio d’endeutament en els darrers anys.

LIQUIDACIO PRESSUPOST 2023

A part d’aquests indicadors, la liquidació del pressupost també posa de manifest les partides previstes inicialment, les modificacions aprovades i, finalment, l’execució i liquidació de les mateixes.

A tall d’exemple, el pressupost del 2023 estava dotat inicialment amb 2.162.159,97€ i la dotació final, un cop aprovades les modificacions, ha estat de 3.181.877,14€. Feu clic aquí si voleu veure tots els detalls sobre l’execució i liquidació de les partides.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.