L’alcalde, present a la signatura d’un conveni per construir nous pous a Peralada

L’alcalde de Palau-saverdera i president de la Mancomunitat d’Aigües de Garriguella, Vilajuïga, Pau, Palau-saverdera i Pedret i Marzà, Miquel Serra, va ser present ahir, juntament amb altres alcaldes i alcaldesses, representants de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i de la Diputació de Girona a la signatura d’un conveni que ha de servir per construir 5 nous pous al municipi de Peralada.

Aquests nous pous, dels quals serà titular el Consell Comarcal, que també es farà càrrec de la seva gestió i manteniment, s’afegiran a les captacions existents i serviran per subministrar aigua al municipi de Peralada, a la xarxa de l’Albera i a la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de Garriguella, Vilajuïga, Pau, Palau-saverdera i Pedret i Marzà.

Segons les dades facilitades ahir per l’ACA, els nous pous tindran capacitat per proporcionar un cabal estimat conjunt de 75 litres per segon, és a dir, un volum total anual aproximat d’1,8 hm3, que permetria sostenir els nivells de l’aqüífer, actualment en fase d’excepcionalitat per sequera.

Juntament amb els pous, es construirà també un dipòsit, una estació de bombament i la connexió a la xarxa d’aquestes infraestructures. Tot plegat, suposa una inversió de 4,4 MEUR, finançats al 90% per l’ACA, i al 5% per la Diputació de Girona, mentre que la resta anirà càrrec del Consell Comarcal, la Mancomunitat i l’Ajuntament de Peralada.

L’alcalde Palau-saverdera destaca la importància d’aquesta actuació perquè considera que serà molt útil per poder garantir el subministrament d’aigua als municipis beneficiaris durant les èpoques de sequera: “cada vegada es fa més necessari seguir prioritzant l’estalvi, juntament amb la diversificació de les fonts d’aigua”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.