Reconeixement a Joan Baptista Muntada

L’Ajuntament de Palau-saverdera farà un reconeixement institucional a la figura de l’il·lustre palauenc Joan Baptista Muntada el proper diumenge 5 de febrer, a les 11.30h, coincidint amb la celebració de la Festa Major.

Representants de l’Ajuntament destaparan una placa amb la inscripció ‘En aquesta casa va néixer Joan Baptista Muntada i Macau, jurista i escriptor. Palau-saverdera 1901 – Girona 1997′ a la façana de la seva casa natal del carrer Sant Onofre número 12.

Intel·lectual, humanista i home d’extraordinària cultura, Muntada va patir discriminació i represàlies durant la guerra i la postguerra per la seva doble vessant de persona amb fermes conviccions religioses, com també per la seva condició de compromès nacionalista durant la II República, tota vegada que fou Secretari General de la Unió Catalanista i cofundador del Partit Nacionalista Català.

Es va llicenciar en Filosofia i Lletres i Dret. També va cursar magisteri i va exercir de mestre. Va desplegar dots literaris publicant articles i poemes a la Veu de l’Empordà i durant la República fou premiat per la Societat Barcelonesa d’Amics del País. Obtingué l’Englantina dels Jocs Florals de Barcelona el 1982 i destacà com a col·laborador amb Salvador Dalí i Carles Fages de Climent a l’obra La balada del sabater d’Ordis.

Per totes aquestes raons, el Ple de l’Ajuntament del passat 26 de gener va aprovar per unanimitat una moció conjunta de tots els grups amb representació al Consistori (Gent de Palau-Acord Municipal, Alternativa per Tothom i CiU) que proposava l’acte de reconeixement que es farà aquest cap de setmana.

A continuació, us facilitem dos enllaços per aprofundir més en la vida i obres de Joan Baptista Muntada:
· El meu avi, poeta / Escrit per Ramon Muntada Artiles i publicat a la revista Saverdera XXI número 22 (hivern 2016)
· Un patriota poeta / Escrit per Ramon Muntada Artiles en el suplement Dominical del Diari de Girona, de 28 d’agost de 2008
· Wikipèdia: sobre el Partit Nacionalista Català

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *