22.489€, a camins malmesos per la pluja

L’Ajuntament de Palau-saverdera destinarà 22.489,06€ a reparar els desperfectes que va provocar el fort aiguat de la matinada del 18 d’octubre a carrers i camins rurals del poble.

La mesura es va aprovar en el Ple d’ahir, per unanimitat de tots els regidors, a partir d’una proposta de l’equip de govern tramitada per la via d’urgència.

Com que es tracta d’una despesa imprevista, s’han hagut de fer moviments en el pressupost: s’han tret 14.594,93€ del fons de contingència i 7.894,13€ que estaven previstos a la partida de ‘Manteniment d’infraestructures i béns naturals’ per poder habilitar la nova partida. D’aquesta manera, l’equip de govern ha volgut actuar amb rapidesa, per tal que els camins estiguin en bon estat per la imminent temporada de collita d’olives.

Concretament, es destinaran 1.103,52€ a reparar carrers (Anglaterra, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Holanda, Av. Catalunya, Ciutat, carretera de la Creu, connexió amb Mas Isach, Av. Mas Oriol, interior de l’escola, carrer de Roses, plaça Major, Montseny, Canigó, Cap de Creus, Rall i Sant Onofre) i 21.385,54€ a reparar camins (camí de la mina vella, camí de la Murtra, camí del Sacrest, camí de la depuradora, camí del Mas Bartolí i camí vell de Roses).

En el Ple es van presentar dues modificacions de crèdit més (MC11/2018 i MC12/2018) i tres informes de caràcter econòmic: el que fa referència al Període Mig de Pagament a Proveïdors del tercer trimestre del 2018, l’informe d’execució del pressupost 2018, també relatiu al tercer trimestre i l’informe de seguiment del pla d’ajust del mateix període.

Per unanimitat dels regidors es va aprovar una proposta per donar suport a la candidatura de la Costa Brava com a reserva de la biosfera i una moció per demanar el desplegament de la banda ampla a tots els municipis de la demarcació.

També es va aprovar, en aquest cas amb els vots en contra dels regidors del PDeCAT, arxivar l’expedient que s’estava tramitant per defensar la titularitat municipal d’un camí que passa per darrera de les cases del carrer Ciutat (sector PAU-5). L’expedient havia arribat als jutjats i ara s’ha arxivat perquè el jutge sosté, en la sentència dictada el passat 5 de juliol, que no existeix cap camí públic en aquest sector i dona la raó als veïns afectats.

En el torn de precs i preguntes (en el moment 28’43”de l’enregistrament en vídeo de la sessió), els regidors del PDeCAT es van interessar per: les obres del bar de la piscina, la possible pròrroga al concessionari de la piscina, les obres de la teulada del cementiri i, finalment, el paper que juga el secretari municipal en expedients de responsabilitat patrimonial, similars al dels ascensors dels pisos de la plaça Constitució.

Trobareu aquí tots els punts de l’ordre del dia i les propostes que es van sotmetre a votació.

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. angel barrot n mercader

    Cuand arrecleu aquests camins sobretot feu hi esquenes d’ase ,i una mota (rasa cuneta) en un costat,perque cuand plogui l’aigua pasi perqui i no pel mitg del cami.,si no es aixi mal aguanyats diners i feina. Gracies per la vostra atencio.

  2. angel barrot n mercader

    Esteu fent una gran feina,arreclan camins rurals malmesos per les ultimes pluges,pero perque aixo sigui afectiu hi heu de fer trenca aigues cada 50 o100 metres,depen de com estigui el cami.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *