Definides les àrees de govern del nou mandat

En el Ple que va celebrar-se ahir a Palau-saverdera, l’equip de govern de Gent de Palau-AM va posar en coneixement dels altres grups amb representació al Consistori, Junts per Palau i Alternativa x Tothom, l’estructura que tindrà el nou equip de govern:

L’alcaldessa, Isabel Maria Cortada Soler (Gent de Palau-AM) es farà càrrec de les àrees d’Alcaldia Presidència, Bon Govern i Transparència, Territori i Urbanisme, Ensenyament, Cultura i Festes.

Paulina Calvo Cabanas (Gent de Palau-AM) es farà càrrec de les àrees de Medi Ambient, Infraestructures i serveis municipals i Economia i Finances.

Bruno Maydat Malé (Gent de Palau-AM) portarà les àrees de Comerç, empresa i turisme, Societat de la informació i Esports.

Gladys Fernanda López Giménez (Gent de Palau-AM) portarà Salut, afers socials i famílies i Participació ciutadana.

No es va aprovar la proposta plantejada per l’equip de govern de celebrar un ple ordinari cada tres mesos perquè els dos grups de l’oposició (Junts per Palau i Alternativa x Tothom) van votar-hi en contra i l’equip de govern tampoc va poder aprovar la proposta que preveia la creació d’una junta de portaveus perquè la mateixa aritmètica ho va impedir.

Com a conseqüència d’això, l’alcaldessa va retirar de l’ordre del dia el punt que feia referència a les retribucions dels regidors i a les indemnitzacions que perceben per assistència a les sessions dels òrgans col·legiats (Ple, Junta de govern i Junta de portaveus, en el cas que existís).

Van quedar constituïdes les tinences d’alcaldia de la següent manera: Paulina Calvo (primera tinenta d’alcaldessa), Bruno Maydat (segon tinent d’alcaldessa) i Gladys Fernanda López (tercera tinenta d’alcaldessa)  i també es va donar compte al Ple dels portaveus dels grups polítics: Paulina Calvo serà la portaveu de Gent de Palau-AM, Jordi Compte Martí serà portaveu de Junts per Palau i Miquel Serra Trulls serà el portaveu d’Alternativa x Tothom.

La Junta de Govern Local celebrarà les sessions ordinàries el segon i el quart dilluns de cada mes a les 10h i estarà integrada per tots els membres de l’equip de govern: Isabel Maria Cortada, Paulina Calvo, Bruno Maydat i Gladys Fernanda López. Per altra banda, la comissió especial de comptes estarà formada per Paulina Calvo, Jordi Compte i Guillermo Colomer Domènech (Alternativa x Tothom)

El tresorer de l’Ajuntament serà el mateix secretari de la Corporació que ja venia exercint aquesta funció i, finalment, es van fer públic els noms dels regidors de l’equip de govern que representaran l’Ajuntament en organismes supramunicipals.

Isabel Maria Cortada, com a regidora de Transparència i Bon Govern, representarà l’Ajuntament ens els següents organismes:

  • Associació Catalana de Municipis i Comarques.
  • Federació de Municipis de Catalunya.
  • Associació de Municipis per la Independència.
  • Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
  • Associació per al desenvolupament rural integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya.
  • Consorci LOCALRET
  • Òmnium Cultural

Paulina Calvo, com a regidora de Medi Ambient, serà la representant en els següents organismes:

  • Mancomunitat Intermunicipal d’Aigües de Garriguella, Vilajuïga, Pau, Palau-saverdera i Pedret i Marzà.
  • Mancomunitat Intermunicipal Voluntària del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter.
  • Àrea de Defensa Forestal.
  • Consorci de la Costa Brava.
  • Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques Gironines (actualment en procés de dissolució i mentre aquesta no es produeixi).
  • Parc Natural del Cap de Creus.
  • Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

I Isabel Maria Cortada, ara com a regidora d’Enseyament, exercirà la representació a:

  • Consell Escolar del Centre Escolar d’Educació Primària Martí Inglés de Palau-saverdera.
  • Consell Escolar de la Llar d’Infants “La Muntanyeta” de Palau-saverdera.

Trobareu en el Portal de Transparència de l’Ajuntament informació més detallada sobre els regidors (currículum vitae, formes de contacte, declaració de béns i activitats): Gent de Palau-AM, Junts per Palau, Alternativa x Tothom.

Trobareu aquí tots els punts de l’ordre del dia d’ahir i les propostes concretes que es van debatre.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *